Avui, després de la mitja hora de descans diària, hem mirat una pel·lícula sobre Sophie Scholl: una activista anti-nazi que actuava pacíficament. Em refereixo a ella d'aquesta manera perquè el film està basat en fets reals. La sessió s'ha realitzat a l'Aula Magna.

Actuava juntament amb el seu germà i altres amics, repartint fulletons per concorreguts llocs de la seva localitat i pintant missatges contra Hitler a les nits. La pel·lícula retrata els seus últims dies en llibertat i vida. Detenen els dos germans, ells es mantenen ferms en la seva declaració fins que comencen a aparèixer proves en contra seva.

El primer en confessar és el seu germà. Posteriorment, en veure la declaració signada del seu germà, Sophie confirma la seva pertinença al grup anomenat "Rosa Blanca" i les seves conviccions polítiques. En una sèrie de xerrades amb el seu investigador abans del judici, Sophie posa en evidència les mentides del règim. En veure la seva valentia, Mohr li ofereix una escapatòria a canvi de traicionar els seus ideals i delatar els seus col·laboradors.

Finalment acaben sent jutjats per alta traició juntament amb un col·laborador seu. Aquest té 3 fills i una dona malalta que cuidar, però això no inquieta la consciència dels allà presents i és condemnat a mort igual que els altres.

Per completar l'experiència, hem de realitzar una fitxa d'exercicis.

Fitxa tècnica:
Direcció: Marc Rothemund.
País: Alemanya.
Any: 2005.
Duració: 117 min.
Gènere: Drama.
Interpretacions destacades: Julia Jentsch (Sophie Scholl), Alexander Held (Robert Mohr), Fabian Hinrichs (Hans Scholl).

Tràiler de la pel·lícula:



0 comentarios:

Publicar un comentario