Avui dia 14 d'abril, després de la conferència de Jordi Gaig sobre l'exili, ens han passat un documental que tractava sobre el Mur de Berlín, els seus antecedents polítics i les conseqüències que va comportar al poble alemany. La sessió s'ha realitzat a classe. Després, hem resolt uns exercicis sobre el tema.

Berlín després de la Segona Guerra Mundial va quedar dividida en dos parts, la part Oriental formada per l'òrbita de la Unió Soviètica sota un règim estalinista (de Stalin) és a dir, un estat comunista on es controlava tot i no hi havia llibertat d'expresió; la part Occidental va quedar dividida entre les Potències Europees que eren França, Gran Bretanya i Estats Units que posteriorment renunciaren a la seva possesió i es formà la República Federal Alemanya. La majoria de la població volia passar a l'altre part i no volia estar a la part Comunista; per això al documental observem fugues, fins i tot de soldats i saltant per finestres que donaven a l'altra part. La zona federal ocupa l'oest i el sud-oest amb dues terceres parts de l'aglomeració urbana i la zona democràtica, la resta del territori.

Ambdues zones han estat separdes per les construccions obstaculitzadores, erigides pels soviètics l'any 1961 conegudes com el Mur de Berlín. Al principi es creia impossible un fet semblant, però va ocòrrer. Aquest és de 884 qilòmetres quadrats, 4o3 dels quals corresponen a la zona Oriental i 481 a l'Occidental. Al cap d'uns quants anys més de descontrol a Berlín el 10 de novembre de 1998 va caure el Mur.




En aquests dos documentals crec que està molt ben explicada la història. Recomano sobretot mirar el segon complet.

0 comentarios:

Publicar un comentario